Вести

Вести

Одабир писма

 • 24март 2021

  МУЗЕЈ ПОНОВО ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТИОЦЕ

  Након неколико дана од затварања музеја за посетиоце, услед мера које је донео Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19, музеј је поново доступан за посетиоце. Наравно уз поштовање епидемиолошких мера, ношење заштитне маске приликом обиласка музеја као и држања препоручене дистанце. За посетиоце је поред сталне археолошке поставке доступна и изложба дела уметничке збирке Ћупријског музеја.

  види више

 • 17март 2021

  ОБАВЕШТЕЊЕ

  У складу са мерама Кризног штаба за заштиту здравља становништва Републике Србије од заразне болести COVID-19, обавештавамо вас да ће музеј бити затворен за посетиоце у периоду од 17-22. марта 2021. године.

  види више

 • 15март 2021

  ЛИКОВНИ КОНКУРС „МАТИЋУ У ЧАСТ“ 2021.

  види више

 • 11март 2021

  11. годишња колективна изложба ћупријских уметника

  11. годишња колективна изложба ћупријских уметника реализована je у оквиру обележавања Ноћи музеја 13. новембра. На изложби су представљени радови тридесет аутора, који су на било који начин везани за Ћуприју. Традиционалног отварања изложбе није било а поставка је била доступна до марта 2021. године.

  види више

 • 11март 2021

  Изложба Милана Коњовића у Ћуприји

  У галерији ћупријског музеја је 10. октобра 2020. године отворена изложба „Kонтинуитет у уметничком стваралаштву Милана Коњовића“, са сликама из фундуса Глерије „Милан Коњовић“ из Сомбора. Овом изложбом почео је програм обележавања Дана општине Ћуприја 2020. године.

  види више

 • 08октобар 2020

  НАЈАВА ИЗЛОЖБЕ МИЛАНА КОЊОВИЋА У ЋУПРИЈИ

  У оквиру обележавања Дана општине Ћуприја, од 2015. године, традиционално се у Музеју „Хореум марги-Равно“ Ћуприја приређује изложба Великани српске уметности 20. века.

  види више

 • 28септембар 2020

  КОНЗЕРВАЦИЈА СКУЛПТУРА У ЈАВНОМ ПРОСТОРУ ГРАДСКОГ ЈЕЗГРА ЋУПРИЈЕ

  Протеклих дана завршени су радови на конзервацији мермерних скулптура у јавном простору градског језгра Ћуприје.

  види више

 • 15септембар 2020

  ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА УМЕТНИЧКИХ РАДОВА „МАТИЋУ У ЧАСТ“

  У недељу, 13. септембра, у галерији Музеја „Хореум Марги- Равно“ Ћуприја, отворена је седма изложба уметничких радова „Матићу у част“ реализована по истоименом конкурсу музеја.

  види више

 • 02септембар 2020

  РЕЗУЛТАТИ ЛИKОВНОГ KОНKУРСА „МАТИЋУ У ЧАСТ“ за 2020. годину.

  Свечано отварање изложбе и проглашење овогодишњег добитника награде „Матићу у част“ одржаће се у недељу 13. септембра 2020. године у Галерији музеја „Хореум Марги-Равно“ Ћуприја у 19 сати.

  види више

 • 29мај 2020

  ОДРЖАВАЊE ПАРКА СПОМЕН КОМПЛЕКСА НА ИВАНКОВЦУ

  Позивају се сва правна и физичка лица заинтересована за послове радова на одржавању травнатих површина у саставу спомен-парка ,,Шанчеви Иванковац“, чија је укупна површина 50 ари.

  види више

 • 05мај 2020

  МУЗЕЈ ОД 6. МАЈА ПОНОВО ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТИОЦЕ

  Одлуком Штаба за ванредне ситуације општине Ћуприја, Музеј „Хореум Марги-Равно“ Ћуприја ће од среде, 6. маја, поново бити отворен за посетиоце.

  види више

 • 22април 2020

  СЕРИЈАЛ ЗБИРКЕ МУЗЕЈА

  Трећи концепт виртуелних презентација музејских садржаја на друштвеним мрежама, којим се Музеј „Хореум Марги-Равно“ Ћуприја придружио осталим сродним…

  види више

 • 22април 2020

  СЕРИЈАЛ МИЋA ПОПОВИЋ

  Други серијал је посвећен концепту Музеја „Хореум Марги-Равно“ Ћуприја, „Великани српске уметности 20. века“ у оквиру кога се од 2015. године октобра…

  види више

 • 21април 2020

  ВИРТУАЛНЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ МУЗЕЈА

  У данима када смо, због вируса COVID-19, одвојени од наше публике, Музеј „Хореум Марги-Равно“ Ћуприја је припремио садржаје које ћемо представити публици на друштвеним мрежама.

  види више

 • 03април 2020

  Важно обавештење

  Услед пандемије вируса COVID-19 Музеј „Хореум Марги-Равно“ Ћуприја се придружује мноштву институција културе које са својом публиком, стицајем околности, комуницира искључиво електронски.

  види више

 • 27март 2020

  СЕРИЈАЛ ИГОР ПАРФЈОНОВ

  Први серијал који је представљен публици Музеја „Хореум Марги-Равно“ Ћуприја, на друштвеним мрежама био је посвећен Игору Парфјонову, оснивачу ћупријс…

  види више

 • 12фебруар 2020

  Конкурс „Mатићу у част“ 2020.

  Позивамо вас да учествујете на конкурсу „МАТИЋУ У ЧАСТ“ који се организује у оквиру обележавања традиционалне културне манифестације “Матићеви дани“ На конкурс могу одговорити ликовни уметници из Србије и иностранства без обзира на ниво ликовног образовања. Тема изложбе је стваралаштво Душана Матића или надреализам генерално.

  види више

 • 12фебруар 2020

  Изложбом цртежа и графика великана српске уметности отворена изложбена сезона 2020. године у ћупријском музеју

  У Ћуприји је изложбом цртежа и графика великана српске уметности 20. века, из колекције Божидара Деспотовића – Деспе, отворена изложнена сезона у ћупријском музеју за 2020. годину.

  види више

 • 05фебруар 2020

  Изложбом цртежа и графика српских великана се у ћупријском музеју отвара изложбена сезона 2020.

  У суботу, 8. фебруара ће у галерији Музеја „Хореум Марги-Равно“ Ћуприја бити отворена излагачка сезона изложбом „Цртежи и графике великана српске уметничке сцене 20. века“ из приватне колекције Божидара Деспотовића-Деспе…

  види више

 • 13децембар 2019

  Изложба проширене стварности античког града Horreum Margi

  Са великим задовољством Вас позивамо на завршни догађај отворене изложбе у оквиру пројекта “Изложба проширене стварности античког града Horreum Margi” која ће се одржати 24. децембра 2019. године са почетком од 12 часова на Градском тргу у Ћуприји…

  види више

 • 30октобар 2019

  Дигитализација материјала

  Музеј “Horreum Margi” – Равно и Ћуприја, добио техничку опрему у сврху дигитализације музејског и археолошког материјала.

  У оквиру пројекта “Изложба проширене стварности античког града Horreum Margi”, 29.10.2019. године у музеј у Ћуприји је стигла техничка опрема ѕа потребе дигитализације музејског и археолошког материјала…

  види више

 • 27октобар 2019

  Шидски пејзаж Саве Шумановића

  Изложба”Шидски пејзаж Саве Шумановића”, је најпосећенија изложба Музеја”Horreum Margi” – Равно Ћуприја. До сада ју је видело 2772 посетиоца а у Ћуприји је можете обићи још само у наредних сат времена…

  види више

 • 01октобар 2019

  Изложба слика Драгане Весовић

  Ретроспективна изложба Драгане Весовић иѕ Крагујевца, добитнице награде “Матићу у част” за 2018. годину, отворена је 27. септембра 2019. године у галерији Музеја “Horreum Margi” – Равно Ћуприја. Изложени су радови из њена три циклуса од којих једном припада и награђени рад “И неки нови свемир поново да нас створи”. Изложба ће бити отворена до 9. октобра 2019.

  види више