21

април 2020

ВИРТУАЛНЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ МУЗЕЈА

У данима када смо, због вируса COVID-19, одвојени од наше публике, Музеј „Хореум Марги-Равно“ Ћуприја је припремио садржаје које ћемо представити публици на друштвеним мрежама. Неколико циклуса о људима, догађајима, збиркама, историјату града нашим концептима, уметницима и другим занимљивим садржајима упознаћемо вас у наредним данима. До сада смо реализовали серијал посвећен Игору Парфјонову и Ћупријском музеју али и о сликару Мићи Поповићу, чију је изложбу публика Поморавља имала прилику да види у оквиру изложбе „Сликарство призора“ приређене октобра 2015. године у оквиру обележавања Дана општине Ћуприја.

Са оваквим начином презентације садржаја настављамо и у будућности а у наредном периоду на нашим facebook и instagram страницама моћићете да пратите ове серијале. Од 13. априла до 6. маја биће актуелан серијал презентације збирки музеја. У оквиру наставка презентације серијала „Великани српске уметности 20. века“ од 7 до 10. маја представићемо сликарство Милене Павловић Барили, чију је изложбу публика имала прилику да види у галерији музеја октобра 2016, године. Након тога читав мај и део јуна биће посвећен историјату Ћуприје ( 11.мај до 14.јун). У јуну ћемо представити још и сликарство Надежде Петровић, 15-18. јуна, као и серијал о Видовдану до краја јуна.

Наравно, радимо на припреми садржаја који ће и у наредном периоду омогућити овакав вид комуникације са публиком а у нади да ћемо се ускоро вратити нормалном начину функционисања.