22

мај 2024

Објављен ликовни конкурс „Матићу у част“ за 2024. годину

Поштовани,

Позивамо вас да учествујете на конкурсу „МАТИЋУ У ЧАСТ“ који се организује у оквиру обележавања традиционалне културне  манифестације “Матићеви дани“  На конкурс могу одговорити ликовни уметници из Србије и иностранства без обзира на ниво ликовног образовања. Тема изложбе је стваралаштво Душана Матића или надреализам генерално.

Техника и формат нису ограничени а један аутор на конкурсу може учествовати са највише три рада.  Радове је потребно послати на адресу Музеј „Хореум Марги-Равно“Ћуприја,  Јована Курсуле бр.2, Ћуприја 35230 до 18.08.2024. године. Пријаве које стигну након завршетка конкурса неће ући у разматрање. Конкурсна документација садржи:

  • Радове са којима се конкурише
  • Попуњену пријаву
  • Биографију аутора

Ради промовисања ликовне уметности и ширења идеје у којој су две или више уметности у кохабитацији, реализован је овај концепт изложбе како би се популаризовала децентрализација културе и културног деловања.  У том циљу одлучили смо да стимулишемо ствараоце и приредимо грађанима Ћуприје и региона квалитетну изложбену поставку „Матићу у част“ коју ће пратити публикација у виду изложбеног каталога. За рад, који према мишљењу жирија, у највећој мери задовољи критеријуме конкурса биће додељена награда „Матићу у част“ . Награда се састоји у плакети и термину за самостално излагање у Галерији  Музеја за излагачку сезону 2025. године, као и откупна награда награђеног рада у висини од 100.000,00 динара, којим ће се обогатити уметничка збирка Музеја „Хореум Марги-Равно“ Ћуприја.

Резултати жирирања биће накнадно објављени на сајту Музеја а аутори који су конкурисали ће о резултатима конкурса бити обавештени путем мејла.

Изложба ће  бити отворена у Галерији Музеја у септембру 2024. године, у току трајања манифестације „Матићеви дани“.

 

Организатор се обавезује да радове достави ауторима на начин на који су пристигли на конкурс. Организатор не сноси одговорност за евентуално оштећење радова у току транспорта радова као ни за безбедност радова који се не преузму у предвиђеном року. Трошкове транспорта радова сноси аутор.

Пријавни формулар:

Likovni konkurs Maticu u cast 2024