13

децембар 2019

Изложба проширене стварности античког града Horreum Margi

Са великим задовољством Вас позивамо на завршни догађај отворене изложбе у оквиру пројекта “Изложба проширене стварности античког града Horreum Margi” која ће се одржати 24. децембра 2019. године са почетком од 12 часова на Градском тргу у Ћуприји.

Пројекат финансира Република Србије, Кабинет министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој, спроводи се у оквиру програма Промоција и популаризација иновација и иновационог предузетништва за 2019. годину и мере програма која се односи на Спровођење пројеката чији је циљ дигитализација уживања културног, уметничког и духовног наслеђа Србије и српског народа.

Носилац пројекта је Општина Ћуприја са Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља као партнерском организацијом.

Циљ пројекта je oбезбеђивање приступа историјском наслеђу културног и духовног садржаја Музеја «Horreum Margi» у Општини Ћуприја кроз материјалну анимацију и виртуалну реконструкцију објеката, пратећих садржаја и живота у одређеном историјском периоду.

Завршни догађај пројекта, изложба на отвореном, је прилика да се представи створена интерактивна поставка Изложбе проширене стварности античког града Horreum Margi дигитализацијом културног и духовног наслеђа општине Ћуприја.