Naslovna

Muzej

“Horreum Margi” – Ravno

Vidi više

Arheološki lokalitet

“Horreum Margi”

Vidi više

Znamenito mesto

„Šančevi Ivankovac“

Vidi više

Spomen kuća narodnog heroja

Miodraga Novakovića Džudže

Vidi više

misija i vizija

Muzej “Horreum Margi”- Ravno Ćuprija spada u muzeje kompleksnog tipa. Stalnu postavku čine eksponati iz arheološke, istorijske, etnografske i umetničke zbirke sa akcentom na arheološku zbirku predmeta sa antičkog lokaliteta “Horreum...”

Vidi više

 • pogledajte
  naše zbirke

 • Arheološka zbirka

  01
  01

  Arheološka zbirka

  je najbrojnija i najraznovrsnija.sa oko 3000 popisanih predmeta i brojnim studijskim materijalom. Predmeti iz ove zbirke su u muzej dospeli najvećim delom kao rezultat arheoloskih istrazivanja, a manjim delom kao poklon.

  Vidi više
 • Etnografska zbirka

  02
  02

  Etnografska zbirka

  Etnografska zbirka se sastoji od 64 inventartisana predmeta koji su uglavnom dobijeni na poklon. Vrlo je raznovrsna i u njoj se nalaze predmeti narodnog stvaralaštva koji dočaravaju način života u jednom domaćinstvu iz skore prošlosti poput razboja, preslica, štednjaka na drva, posuda za spremanje i konzumiranje hrane i pića, delova nameštaja od drveta.

  Vidi više
 • Istorijska zbirka

  03
  03

  Istorijska zbirka

  Istorijska zbirka u svom sastavu ima 164 inventarisana predmeta koji su u muzej dospeli putem poklona. Stara esnafska pisma, akcije banaka, papirni novac, delovi hladnog i vatrenog naoružanja se nalaze u stalnoj postavci, kao i komadi nameštaja jedne građanske porodice s kraja 19. veka. Značajan deo ove zbirke čini i zbirka foto opreme koja se koristi za povremene postavke i tematske izložbe.

  Vidi više
 • Umetnička zbirka

  04
  04

  Umetnička zbirka

  Umetnička zbirka ima 120 inventarisanih predmeta.Čine je dela savremene likovne umetnosti, rađenih u različitim tehnikama koja su u najvećoj meri bila poklonjena muzeju. U muzeju se čuvaju i dela sa likovne kolonije „Ravanica“, koja su podeljena u dve tematske celine „Figuracije“ i „Apstrakcije“ i čine ih radovi Jagode Živadinović, Stojanke Bošnjak, Stojana Đurića, Milana Tepavca i dr.

  Vidi više

stalna postavka

naše vesti

 • 13decembar 2019

  Izložba proširene stvarnosti antičkog grada Horreum Margi

  Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na završni događaj otvorene izložbe u okviru projekta “Izložba proširene stvarnosti antičkog grada Horreum Margi” koja će se održati 24. decembra 2019. godine sa početkom od 12 časova na Gradskom trgu u Ćupriji…

  vidi više
 • 30oktobar 2019

  Digitalizacija materijala

  Muzej “Horreum Margi” – Ravno i Ćuprija, dobio tehničku opremu u svrhu digitalizacije muzejskog i arheološkog materijala.

  U okviru projekta “Izložba proširene stvarnosti antičkog grada Horreum Margi”, 29.10.2019. godine u muzej u Ćupriji je stigla tehnička oprema ѕa potrebe digitalizacije muzejskog i arheološkog materijala…

  vidi više
 • 27oktobar 2019

  Šidski pejzaž Save Šumanovića

  Izložba”Šidski pejzaž Save Šumanovića”, je najposećenija izložba Muzeja”Horreum Margi” – Ravno Ćuprija. Do sada ju je videlo 2772 posetioca a u Ćupriji je možete obići još samo u narednih sat vremena…

  vidi više