Насловна

Музеј

“Horreum Margi” – Равно

Види више

Археолошки локалитет

“Horreum Margi”

Види више

Знаменито место

„Шанчеви Иванковац“

Види више

Спомен кућа народног хероја

Миодрага Новаковића Џуџе

Види више

мисија и визија

Музеј “Horreum Margi”- Равно Ћуприја спада у музеје комплексног типа. Сталну поставку чине експонати из археолошке, историјске, eтнографске и уметничке збирке са акцентом на археолошку збирку предмета са античког локалитета “Horreum...”

Види више

 • погледајте
  наше збирке

 • Археолошка збирка

  01
  01

  Археолошка збирка

  је најбројнија и најразноврснија.са око 3000 пописаних предмета и бројним студијским материјалом. Предмети из ове збирке су у музеј доспели највећим делом као резултат археолоских истразивања, а мањим делом као поклон.

  Види више
 • Етнографска збирка

  02
  02

  Етнографска збирка

  Етнографска збирка се састоји од 64 инвентартисана предмета који су углавном добијени на поклон. Врло је разноврсна и у њој се налазе предмети народног стваралаштва који дочаравају начин живота у једном домаћинству из скоре прошлости попут разбоја, преслица, штедњака на дрва, посуда за спремање и конзумирање хране и пића, делова намештаја од дрвета.

  Види више
 • Историјска збирка

  03
  03

  Историјска збирка

  Историјска збирка у свом саставу има 164 инвентарисана предмета који су у музеј доспели путем поклона. Стара еснафска писма, акције банака, папирни новац, делови хладног и ватреног наоружања се налазе у сталној поставци, као и комади намештаја једне грађанске породице с краја 19. века. Значајан део ове збирке чини и збирка фото опреме која се користи за повремене поставке и тематске изложбе.

  Види више
 • Уметничка збирка

  04
  04

  Уметничка збирка

  Уметничка збирка има 120 инвентарисаних предмета.Чине је дела савремене ликовне уметности, рађених у различитим техникама која су у највећој мери била поклоњена музеју. У музеју се чувају и дела са ликовне колоније „Раваница“, која су подељена у две тематске целине „Фигурације“ и „Апстракције“ и чине их радови Јагоде Живадиновић, Стојанке Бошњак, Стојана Ђурића, Милана Тепавца и др.

  Види више

стална поставка

наше вести

 • 13децембар 2019

  Изложба проширене стварности античког града Horreum Margi

  Са великим задовољством Вас позивамо на завршни догађај отворене изложбе у оквиру пројекта “Изложба проширене стварности античког града Horreum Margi” која ће се одржати 24. децембра 2019. године са почетком од 12 часова на Градском тргу у Ћуприји…

  види више
 • 30октобар 2019

  Дигитализација материјала

  Музеј “Horreum Margi” – Равно и Ћуприја, добио техничку опрему у сврху дигитализације музејског и археолошког материјала.

  У оквиру пројекта “Изложба проширене стварности античког града Horreum Margi”, 29.10.2019. године у музеј у Ћуприји је стигла техничка опрема ѕа потребе дигитализације музејског и археолошког материјала…

  види више
 • 27октобар 2019

  Шидски пејзаж Саве Шумановића

  Изложба”Шидски пејзаж Саве Шумановића”, је најпосећенија изложба Музеја”Horreum Margi” – Равно Ћуприја. До сада ју је видело 2772 посетиоца а у Ћуприји је можете обићи још само у наредних сат времена…

  види више